Јеринић за минималац у комшијском дербију!

 

У 20-ом колу зоне Дрина састали су се стари знанци, екипе  Задругара и Радничког из Ваљева. Како се и могло очекивати, виђена је доста тврда утакмица чиме сведочи и податак да је физиотерапеут домаће екипе имао пуне руке посла. Већ у 15-ом минуту судар главама, Ашковића ( ФК Задругар ) и Блажића ( ФК Раднички Ваљево ), где је дебљи крај извукао везни играч гостујуће екипе који је задобио посекотину изнад десне слепоочнице и морао је хитно да буде пребачен у болницу на ушивање док је штопер домаћих, Ашковић прошао са видном чворугом на средини чела. Недуго затим, повредио се и штопер гостујуће екипе Лазаревић који је истегао задњу ложу и није могао да настави утакмицуа на повреду се у другом полувремену такође пожалио и стамени Владимир Митровић ( ФК Задругар ) што довољно говори какав је био темпо и правац утакмице.

У деветом минуту, брзоноги Јеринић је искористио ноншалантност одбране гостујуће екипе, успешно украо лопту штоперу Лазаревићу, изашао један на један са искусним голманом Драгићевићем и рутински пласирао лопту у доњи десни угао немоћног вратара гостујуће екипе. Испоставило се на крају да је то и коначан резултат комшијског дербија.

Вреди напоменути да је домаћа екипа у већем делу сусрета имала више од игре, бољи посед, више прилика и полу прилика али су завршни пас и реализација затајили у одлучујућим моментима у супротном меч би био решен већ у првом полувремену. Судијска тројка је била на висини задатка те можемо закључити да је ФК Задругар заслужено уписао нова три бода која су га винула у горњи део табеле и евентуалну борбу до последњег кола за четврту позицију на табели. 

Да све није било баш тако лако,  треба истаћи да је бравурозним интервенцијама, голман домаће екипе Новаковић, успешно зауставио два покушаја искусног Ђукића, први пут резантан шут гостујућег играча и лопту у силазној путањи је крајњим напором пребацио преко пречке, док је други шут Ђукића из слободног ударца зауставио такође бравурозном парадом као и шут Лукића у 92-ом минуту!

У 21-ом колу, у суботу, 21-ог Априла, ФК Задругар гостује Слоги из Бајине Баште која већ пар утакмица не зна за пораз!