Бранковић у 94-ом!!!

Шестог Маја, на Ђурђевдан, у Лајковцу, на стадиону Задругара, популарној Сенари  одиграна је првенствена утакмица између домаћег Задругара и Рађевца из Крупња у оквиру 24-ог кола зоне Дрина. Ево и састава тимова :

Задругар : Пажиновић, Новаковић ( капитен ), Ашковић, Павловић, Бојичић, Митровић, Бранковић, Павловић Н. ( Марковић Неб.) , Симеуновић, Мустафи ( Гајић ) , Јеринић ( Мићић ).

Рађевац : Мићић, Васиљевић, Марковић, Стефановић, Петровић, Дамњановић ( Тасовац ), Мијаиловић, Тодоровић, Симић, Васиљевић Д., Васиљевић М.

Сама утакмица није обиловала неким шансама иако су обе екипе одавно избориле статус зонаша а резултат сам по себи није имао неки значај, те се очекивала отворенија утакмица са доста шанси и на једној и на другој страни, међутим, гости су се ипак одлучили за дефанзивнију варијанту и препустили домаћину контролу игре и базирали се на контра нападе од којих нису имали скоро никакве вајде али вреди напоменути да је одличан шут Дамњановића, голман домаћих Пажиновић боксовао преко пречке и то је било све што су гости урадили на утакмици поред сасвим солидне дефанзиве коју си приказивали током целог меча. Најбољу шансу домаћи су имали преко Симеуновића, шутем са полудистанце, који је голман Рађевца, Мићић крајњим напором одбранио ногом.

Пулени тренера домаћих Спасића су у друго полувреме ушли одлучнији и конкретнији у жељи да прекину црну серију од три везана пораза стезавши обруч око противничког шеснаестерца све више и више али сем далеко већег поседа лопте и спречавања противника да повеже више од два три паса, руку на срце, и није било неких Бог зна каквих узбуђења испред гола гостујуће екипе и више него солидног голмана Мићића. Треба напоменути да је главни судија Мирковић пропустио да свира два очигледна једанаестерца за домаћу екипу у последњих двадесет минута утакмице, када су у размаку од петнаестак минута, прво Бојичић па затим и Симеуновић непрописно са леђа заустављени у противничком шеснаестерцу.

Ипак, да правда буде задовољена потрудио се офанзивни везиста домаћих Бранковић који је у последњем минуту надокнаде, на идеалан центаршут резервисте Гајића, маниром расног голгетера, бацио на лопту и главом је пласирао у контра угао немоћног Мићића за опште славље и еуфорију домаћих играча и малобројне публике која je због Ђурђевдана, сасвим оправдано била у доста мањем броју него иначе.

Ускоро следи видео извештај са утакмице….